« terug naar rekenmodule

Disclaimer rekenmodule: Maximale hypotheek

Deze berekening is gebaseerd op een persoon in de leeftijd tussen de 18 en 65 jaar, woonachtig in Nederland. De lening is een eigenwoningschuld, waarvan u de rente kunt aftrekken in box 1, gebaseerd op een looptijd van 30 jaar. Daarbij is getoetst met een toetsrente van 5,4%, conform de Gedragscode Hypothecaire Financieringen, op basis van een annuïteitenhypotheek en op basis van de regels van de Nationale Hypotheek Garantie. Het is mogelijk dat u niet voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in aanmerking komt (bijvoorbeeld omdat het berekende bedrag hoger is dan de NHG-grens van 350.000 euro) of dat de maatschappij waar u een hypothecaire lening wilt sluiten andere regels hanteert.

In de berekening is geen rekening gehouden met mogelijk te ontvangen of te betalen partneralimentatie. Deze inkomsten of verplichtingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van uw maximale financiering. Is dit op u van toepassing, vraag dan uw Finenzo-adviseur om een berekening.

De koopsom van een nieuwbouwwoning of bestaande woning is gebaseerd op de regels van de Nationale Hypotheekgarantie, daarbij is rekening gehouden met 4% bijkomende kosten in geval van nieuwbouw en 6% bijkomende kosten voor notaris, makelaar, overdrachtsbelasting in geval bestaande bouw.

Het berekende bedrag geeft slechts een indicatie. U kunt dan ook rechten ontlenen aan deze berekening. Hoeveel u uiteindelijk kunt en wilt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke gegevens en uw levensstijl. Uw Finenzo-adviseur vertelt u graag het precieze bedrag. Bel nu voor een exacte berekening.

« terug naar rekenmodule
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken
Zijn uw voeten goed verzekerd?

Klik hier!

 

Op zoek naar
de actuele
hypotheek-
rentes?


Klik hier!