Eerste huis

U heeft de knoop doorgehakt: u wilt graag een huis kopen. Allereerst is het belangrijk dat u duidelijk krijgt tot hoever uw financiële polsstok reikt. Hoe verleidelijk de etalage van de makelaar ook is, het is verstandig om eerst bij een hypotheekadviseur binnen te stappen. Samen met u kijkt hij naar uw wensen. Welk bedrag wilt u en kunt u maandelijks besteden aan ‘wonen’. Uiteindelijk ontvangt u een advies waarmee u op zoek kunt naar een geschikte woning binnen uw budget.

Vanaf dat moment bent u, zoals vele starters, eigenlijk het liefst druk bezig met de inrichting van uw nieuwe woning, in plaats van met de financiering. Dat kunnen wij ons goed voorstellen! De financiering van uw nieuwe woning is echter wel heel belangrijk. U gaat namelijk voor vele jaren een financiële verplichting aan.

Bij het koopproces komt veel kijken; van het vinden van een geschikte woning tot aan passeren. U krijgt daarnaast met meerdere partijen te maken zoals een makelaar, notaris, bank en de fiscus. Termen als rentevastperiode, executiewaarde, ontbindende voorwaarden financiering...het blijft een lastige materie. En dan is het wel prettig dat u daarbij goed begeleid wordt. Uw Finenzo-adviseur legt het graag op een begrijpelijke manier aan u uit.

Zodra wij weten wat uw wensen zijn ten aanzien van de financiering, gaan wij voor u aan de slag. Welke bank is voor u geschikt, welke rentevaste periode past bij u en naar welke notaris kunt u het beste gaan. Wij zoeken het allemaal voor uit. Zo heeft u alle tijd om op zoek te gaan naar die perfecte bank, dat leuke behang of die prachtige keuken!

Als starter kunt u wellicht gebruik maken van koopsubsidie, een starterslening of komt u in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie. Dit kan u flink wat voordeel opleveren. Zie het linkermenu voor meer informatie of stap eens bij ons binnen.
 

 

 
 

Bereken uw maximale hypotheek
Bereken zelf snel en makkelijk het bedrag dat u kunt lenen aan maximale hypotheek.
 
 

 
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken
Zijn uw voeten goed verzekerd?

Klik hier!

 

Op zoek naar
de actuele
hypotheek-
rentes?


Klik hier!